Huidproblemen onder de loep: Rosacea

Rosacea wordt vaak couperose genoemd, toch zijn het twee verschillende dingen. Couperose is namelijk alleen het zichtbaar worden van verwijde adertjes (haarvaatjes), terwijl rosacea echt een cronische, niet besmettelijke huidaandoening is. Deze huidaandoening zie je vooral bij vrouwen van middelbare leeftijd, natuurlijk zijn er ook mannen met deze aandoening.  Rosacea betekent letterlijk “Rood als een roos”.  Het kan lijken op acne. Rosacea komt op latere leeftijd in vergelijkking met Acne, meestal tussen de 30 en 50 jaar en met namen bij vrouwen.

Kenmerken van rosacea
De belangrijkste kenmerken bij rosacea zijn verwijde bloedvaatjes, bultjes en puistjes. De aandoening is goed te behandelen en/of te onderdrukken maar is zelden te genezen. Rosacea ontstaat meestal rond je 30ste levensjaar en komt meer voor bij vrouwen met een licht huidtype. De oorzaak ervan is onbekend. Wel kan het door verschillende oorzaken beïnvloed worden, zoals warmte, zonlicht, cosmetica en geneesmiddelen. Het komt voornamelijk voor op de wangen, neus, voorhoofd en kin.

Rosacea behandelingen
Rosacea kun je met de juiste behandelingen en producten veel rustiger krijgen. Professioneel advies en behandeling door een huidspecialist is wel een vereiste. Salon Wilgenroos biedt als rosacea behandeling bijvoorbeeld speciale massages. Deze massage zorgt ervoor dat de bloedvaten het bloed weer beter laten circuleren. Verder zijn er verschillende producten van GENCOS die er voor zorgen dat de doorbloeding gestimuleerd wordt en de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Daarna zal het SOS masker de huid kalmeren en verzachten.

Elke behandeling wordt afgestemd op de conditie van de huid en hiernaast zal er een plan gemaakt worden voor  thuis zodat u beter en sneller resultaat zal hebben en behouden.