Huidproblemen onder de loep: Psoriasis

Psoriasis is een veel voorkomende, chronische huidziekte. Ongeveer 1 op de 50 mensen heeft hier last van. Psoriasis zorgt voor veel ongemakken zoals rode plekjes, huidschilfers, jeuk en kan erg pijnlijk zijn. Daarnaast is het vaak voor iedereen zichtbaar, wat het vaak onprettig maakt.

Psoriasis klachten
De klachten worden veroorzaakt door een overproductie van cellen in de bovenste huidlaag ten gevolge van een ontsteking in de huid. Het immuunsysteem van het lichaam krijgt een verkeerd signaal en zorgt ervoor dat de huid 6 tot 9 keer sneller dan normaal cellen aanmaakt.

De groeicyclus duurt normaal ongeveer 25 tot 30 dagen. Bij psoriasis patiënten duurt dit slechts 4 tot 6 dagen! De grootte en hoeveelheid van de plekken kan per persoon heel erg verschillen. De plekken worden gekenmerkt door een scherp begrensde roze huid, bedekt met een laag witte schilfers. De plekken komen vaak voor op ellebogen, knieën, onderrug en hoofdhuid.

Oplossingen voor psoriasis
Psoriasis is een chronische ziekte en is niet volledig te verwijderen, wel kunnen plekken langere tijd wegblijven. De bekendste methode is een reisje naar de dode zee; het speciale zeewater zorgt ervoor dat de huid weer rustig wordt. Helaas is dit geen reële oplossing en zorgt het er niet voor dat je huid het hele jaar rustig blijft. Tegenwoordig is er een speciale Calming Silver Spray van Reviderm, deze zorgt ervoor dat de huid in slechts 4 weken (2x per dag gebruik) heel rustig wordt.