Huidproblemen onder de loep: Couperose

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in onze huid slapper worden, hierdoor kunnen ze gaan verwijden en kun je op de huid zogenoemde haarvaatjes gaan zien.

Wat is het?
Couperose is een veel voorkomend huidprobleem. Couperose is te herkennen aan fijne rode, zichtbare adertjes. Deze bevinden zich voornamelijk op de wangen, neus en kin. Couperose kan soms klachten geven. Stel je loopt bijvoorbeeld van een koude in een warme omgeving, hierdoor kan het aanvoelen alsof je de hele avond bloost en dat geeft een vervelend verhit gevoel. Couperose kan erfelijk zijn, dit heeft te maken met de zwakte van de vaatwandjes.

De roodheid kan worden verergerd door alcohol, pittig eten, emoties en/of warmte. Door middel van camouflage- producten of vaatwand verstevigende producten kun je dit probleem verbeteren. De couperose wordt daardoor vager en wat minder zichtbaar. Doordat ook de bloedvatwanden verstevigen zorgen we ervoor dat er minder snel nieuwe couperose kan ontstaan.Couperose behandeling
De producten van Cellucur Couperose Therapie verminderen de roodheid zichtbaar en maken de huid minder gevoelig. Salon Wilgenroos biedt ook speciale behandelingen om de couperose rustiger te krijgen en te verminderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de speciale Sobay massages en activeringsmaskers.