Huidproblemen onder de loep: Acne

Acne is een van meest voorkomende huidaandoeningen en is de verzamelnaam voor vele huidproblemen die allemaal te maken hebben met puistjes en ontstekingen.

Wat is het?
Acne Vulgaris ook wel jeugdpuistjes genoemd, komt het meest voor. Deze vorm zie je vaak op het gezicht, armen, nek, decolleté en rug en komt door een overproductie van talg. Door de verstopping en uitzetting van het talgkliertje kan de Propionibacterium acnes (kortweg P-Bacterie genoemd) hier gaan settelen en irriteren. Zo wordt er een ontsteking veroorzaakt, hetgeen zich uit in rode bobbels en witte kopjes. Acne begint meestal rond de puberteit en zie je vaker heftiger bij mannen dan bij vrouwen, dit komt doordat het gestimuleerd wordt door de mannelijke hormonen (androgenen).

Hoe kom je er van af?
Acne kan je op verschillende manieren behandelen. Belangrijk is dat de huid goed wordt verzorgd. Begin daarom met een goede reiniging, dit zorgt ervoor dat vuil en bacteriën van de huid worden gehaald en dat de rest van de producten goed opgenomen kunnen worden en hun werk kunnen doen. Ook is het belangrijk dat je een goede enzympeeling gebruikt en een zuiverend masker. Natuurlijk is een goede dag- en nachtverzorging ook onmisbaar. Met de producten van Cellucur zal je merken dat je huid snel rustiger wordt en opknapt.
Professionele acnebehandeling
Als huidspecialist ben ik in het bezit van mijn acnespecialisatie. Voor professionele acnebehandelingen kun je daardoor goed terecht bij schoonheidssalon Wilgenroos. Denk hierbij aan een reinigingsbehandeling, detox of fruitzuurbehandeling. Als de acne niet meer zo actief is kun je een Reviderm microdermabrasie-behandeling ondergaan. Deze zorgt ervoor dat de huid egaal wordt en de littekentjes die je kunt overhouden van acne verminderen. Met goede behandelingen en producten hoef je niet nog langer last te hebben van acne. Goede afgestemde producten is van groot belang.

 

Acne voor behandeling
Gezicht voor behandeling
Acne na behandeling
Gezicht na behandeling