Microdermabrasie

Een Microdermabrasie behandeling is een veilige, huidverbeterende behandeling. In de behandeling worden ultrafijne microkristallen, ook wel aluminiumoxide genoemd, op de huid geblazen en tegelijkertijd wordt de huid door middel van een vacuümstand lichtelijk opgezogen. Door de samenwerking van deze twee functies zorgt het apparaat en de kundigheid van de schoonheidsspecialiste ervoor dat de huid er beter uit gaat zien.

Sinds mei 2015 heeft Schoonheidssalon Wilgenroos als eerste in Nederland het nieuwste en beste  Microdermabrasie apparaat tot haar beschikking: de Skin Peeler New Generation.

Hoe werkt Microdermabrasie?
Zodra de kristallen in aanraking komen met de huid verwijderen ze zachtjes de bovenste huidlaag. Deze bovenste huidlaag ook wel stratum corneum genoemd, bestaat uit oude en dode huidcellen. De huid die daaronder tevoorschijn komt is zacht, glad en stralend gezond. De huid is nu optimaal in staat om actieve werkstoffen op te nemen. De vacuümkracht zorgt daarnaast voor de stimulatie van nieuw collageen. Collageen zorgt ervoor dat de huid steviger wordt en de rimpeltjes van binnenuit worden opgevuld. Een microdermabrasie behandeling is veel intensiever als een gewone gezichtspeeling en vele malen veiliger dan een chemische- en/of kruidenpeeling.

Alle huidsoorten en huidtype zijn te behandelen met deze behandeling. Microdermabrasie kan worden toegepast bij diverse huidcondities en behaalt prachtige resultaten bij o.a. : een droge huid, rijpere huid, fijne lijntjes en rimpeltjes, vette huid, vergrote en/of verstopte poriën, vale en/of doffe huid, rokershuid, zonbeschadigde huid, acnelittekens en pigmentvlekken.

Direct na de behandeling zie je al verbetering in de structuur en het uiterlijk van je huid. Voor een optimaal resultaat wordt echter aangeraden de behandeling in kuurverband (1x in de 7 tot 14 dagen) toe te passen. Afhankelijk van je huidtype en het te bereiken doel wordt het aantal behandelingen vastgesteld. Over het algemeen ziet de huid er na 3 behandelingen al een stuk zachter, gladder en gezonder uit. De echte grote veranderingen zoals fijne lijntjes, rimpeltjes, littekens worden pas na 6 tot 10 behandelingen zichtbaar. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van het regeneratievermogen van je huid, je leeftijd en van de manier waarop je, je huid thuis dagelijks verzorgt.

Zelf thuis aan de slag gaan.
Thuisverzorging is een must in combinatie met huidverbetering. De Microdermabrasie zorgt ervoor dat de huid heel hard wil gaan werken om o.a. nieuw collageen aan te maken. Maar het werken gebeurt alleen als het daarvoor de juiste voedingstoffen krijgt. Zonder de juiste voedingstoffen raakt onze huid als het ware uitgeput en wordt deze alleen maar slechter.

Behandelingsplan op maat: het intakegesprek
Alvorens te starten met de Microdermabrasie kuur zal ik tijdens een uitgebreid intakegesprek de behandeling, de thuisverzorging en de bijbehorende producten met je bespreken. Op basis van dit gesprek kan ik adviezen geven om zodoende de behandeling op de behoefte van de huid aan te passen. Door de juiste combinatie van advies, behandeling en thuisverzorging staat Microdermabrasie garant voor een optimaal resultaat.