6 stappenplan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het 6 stappenplan naar een gezonde stralend mooie huid

1- Het reiniging van de huid

Voor dat je naar bed gaat moet de huid grondig gereinigd worden van zowel ( make-up, als ook andere producten van de dag), gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Cleansing Milk van GenCos®by Nicole of een op huidtype afgestemd reinigingsproduct.
Voor de kwetsbare huid rond de ogen kun je een speciale oogmake-up remover gebruiken die dit kwetsbare huidgebied prima en zacht kan reinigen, maar ook de Cleansing Milk van GenCos® is voor dit kwetsbaar huidgebied ontwikkeld. Hierna spoel je alles goed af met water. Een Toner/Tonic hersteld de pH-waarde van de huid na gebruik van water, het houd de huid zacht en soepel. De Enzym Cleansing Toner van GenCos® by Nicole geeft ernaast ook nog eens je huid iedere dag een zachte peeling of de Hyaluron sensetive Toner, voor een extra kalmering van de huid. En je bent klaar voor de volgende stap.

Het reinigingsritueel moet in de ochtend als ook in de avond worden toegepast!

 

2- De peeling

Als de huid wat valer van kleur wordt, is de hoornlaag te dik. Dit heeft eveneens tot gevolg dat jouw verzorgingsproducten minder snel en ook minder goed in de huid kunnen trekken. Om dit te voorkomen is het aan te raden om minimaal 1 keer per week na het reinigen de huid zacht te peelen en het beste kun je dit doen met een Enzymen peeling. In de salon zal er gekeken worden welke het beste geschikt is voor u huid.

Na de peeling, spoelt u de huid zorgvuldig met lauwwarm water, voorkom gebruik van te warm water, de beste watertemperatuur is 32C tot 34C. In de zachte enzymatische peeling van GenCos®by Nicole ( Enzym cleansing Toner en Enzym Peel mask ) zitten Enzymen die ervoor zorgen dat de afgestorven (dode) huidcellen sneller loslaten en daardoor de verstopte poriën weer mooi open zijn zodat de hoornlaag mooi dun wordt en beter doorlaatbaar voor jouw verzorgingsproduct.

 

3- Het opbrengen van een speciale verzorgingsproducten

Zoals in stap 1 al vermeld is de huid rond de ogen dun en kwetsbaar. door allerlei invloeden zoals: milieu, rook, droge lucht (verwarming of airco´s) enz. worden deze huiddelen als eerste dun, daarna rood met als gevolg het ontstaan van rimpels.
Voor een gezonde en weerbare huid is een normale dag- of nachtcrème niet voldoende. Daarom is het aan te raden altijd, zeker bij het vorderen van de jaren, een speciale gezichts- serums en oogcrème passend voor je huidtype die extra vochtbindende en cel vernieuwende werkstoffen bevatten, op te brengen. De serums hebben een hoog aandeel aan werk/voedingstoffen wat de huid nodig heeft tijdens de verschillende seizoenen en leeftijden en beschermt onze tegen vrije radicalen die het verouderingsproces versnellen. In alle serums en oogcremes zitten de werkstoffen die de huid kalmeren en voeden.

 

4- De “normale” dag- en nachtverzorging

Er lang jong uit blijven zien; dat is de wens van iedereen! Daarom is het noodzakelijk dat de huid dagelijks wordt voorzien van de werkstoffen die de huid ondersteunen, beschermen tegen Uv-straling en invloeden van buitenaf. Gebruik van de juiste crème die past bij je huidige huidconditie is hierbij belangrijk. Afhankelijk van jouw huidtype kan het zijn dat je een voedende, verstevigende, corrigerende of beschermende crème nodig hebt? Of eentje die de vorming van puistjes en onzuiverheden tegengaat.
Voorbeeld: in de koude jaargetijden maakt de huid minder talg (huidvet) aan. Daardoor wordt de huid minder beschermt. Zeker de gevoelige delen va het gezichtshuid bijv. rond de ogen, neus, de wangen en hals. Om te voorkomen dat de huid nog droger (vocht- en vetarmer) wordt en daardoor meer rimpels kunnen ontstaan, moet je de huid goed verzorgen. De GenCos crèmes zijn hoog geformuleerd met revolutionaire werkstoffen die zijn gericht op voortdurende huidverbetering. Bij dagelijks gebruik is het resultaat al binnen afzienbare tijd te zien en te voelen. Alle GenCos 24H crèmes bieden door de hoge dosering aan antioxidanten, vitaminen en mineralen dagelijks bescherming tegen Uv-straling, vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf. GenCos maakt geen onderscheid tussen een dag- en nachtcrème, maar gebruiken we een 2 in 1 crème voor dag en nacht. Overdag werkt het beschermend en ‘s nachts herstellend bij gebruik in de ochtend en avond.

 

5- Vergeet vooral de hals-/decolleté en zonbescherming niet

En vergeet ook niet dat je (echte) leeftijd het eerst wordt gezien aan je hand en hals! Smeer op deze huid eens een extra crème. De GenCos crèmes kun je ook op deze huiddelen aanbrengen.

Zonbescherming:
Er wordt wel gezegd dat 90% van de verouderingsproblemen van de huid veroorzaakt wordt door de zon. Maak er een gewoonte van om overdag je huid altijd tegen de zon te beschermen met een extra filter en dat 365 dagen in een jaar.

 

6- Een personal trainer voor je huid

Regelmatig bezoek aan je schoonheidsspecialiste is belangrijk. Waarom zul je denken?
Simpel, je moet het vergelijken met de sportschool, de schoonheidsspecialiste is de personal trainer van je huid om het in optimale conditie te krijgen/ houden en te verbeteren waar het nodig is. Ook met je wensen en haalbaarheid houd ik rekening. En jij gaat verder (thuis) aan het werk met de adviezen/ opdrachten om de behaalde resultaten te onderhouden en behouden. Door deze samenwerking zullen de resultaten en doelen snel worden bereikt.